Шановні жителі Старосинявської громади! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Воскресіння Христового!

Шановні жителі Старосинявської громади! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Воскресіння Христового!

   У цей світлий і радісний весняний день прийміть щиросердечні вітання – добра, миру та злагоди у ваших домівках.  Це свято є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над темрявою, віри - над безнадією. Великодні дні  спонукають нас по-новому подивитися на світ, бути добрішими, милосерднішими, благороднішими, терплячішими один до одного.

ТРОТУАРИ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ РОЗЧИСТИЛИ ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ

ТРОТУАРИ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ РОЗЧИСТИЛИ ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ

У кожній родині починали готуватися до Світлого Христового воскресіння  із  прибирання територій та домівок.  Говорили, що четвер перед Пасхою є чистим четвергом, і як в цей день буде прибрано – так буде цілий рік.  Звичаї з давніх-давен  втілювалися в життя і нині мешканці сіл – справжні  господарі їх дотримуються. Голова громади Віталій Едуардович Здебський  організував День благоустрою в центрі Старої Синяви з очистки бордюрів, які уже  більше 5 років не чистили належним чином. Працівниками КП «Старосинявський комунгосп» ,  господарською групою відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради та працівниками селищної ради прибрано  територію тротуарів біля  Старосинявського НВК, відділу освіти та місцевого дитсадка.

Змагання з легкої атлетики

Змагання з легкої атлетики

    У  рамках V Спортивних ігор школярів району 2016 року 19 квітня відбулись районні змагання з легкої атлетики (біг на 100, 200, 400, 600, метання списа, штовхання ядра – дівчата, біг на 100, 200, 400, 1000, метання списа, штовхання ядра – юнаки) на стадіоні ДЮСШ.

30-років ліквідації наслідків на Чорнобильській  атомній станції

30-років ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній станції

    У  центрі Старої Синяви відбулися заходи з нагоди 30-ої річниці ліквідації на ЧАЕС, організовані Старосинявською  селищною радою. Протягом двох тижнів працівники комунальних підприємств селищної ради  та апарату і відділів виконавчого комітету селищної ради,  афганці, чорнобильці та учасники бойових дій  в АТО, МНС-ники та працівники РЕМ, БТШ наводили благоустрій у сквері біля пам’ятного знаку чорнобильцям.

Патріотичне виховання школярів засобами  декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва

Патріотичне виховання школярів засобами декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва

    20 квітня 2016 року відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва на тему: «Патріотичне виховання школярів засобами декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва», який був проведений Старосинявським будинком творчості школярів на базі Дашковецького НВК. З метою почерпнути нове та поділитись уже набутим досвідом на Старосинявщину завітали педагоги з усіх районів області та новостворених громад. З вітальним словом до гостей звернулись селищний голова Здебський Віталій Едуардович, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Пузирук Олександр Миколайович. Не менш теплими були слова Гончарука Григорія Макаровича – директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, який завітав на семінар у складі делегації ХОЦНТТУМ.

УСІ ГРОМАДОЮ УПОРЯДКУВАЛИ ТЕРИТОРІЮ

УСІ ГРОМАДОЮ УПОРЯДКУВАЛИ ТЕРИТОРІЮ

           Весняний період – час наведення порядку та благоустрою на території  громади.  На численні звернення громадян  Старосинявською селищною радою  організовано щоденно дні благоустрою  на території громади та в центрі Старої Синяви.  

ОХОРОНА ЗДОРОВЯ ЯК КОМУНАЛЬНІ ЗАКЛАДИ СТАРОСИНЯВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ОХОРОНА ЗДОРОВЯ ЯК КОМУНАЛЬНІ ЗАКЛАДИ СТАРОСИНЯВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Згідно рішення № 9  четвертої  сесії  Старосинявської селищної ради  від  2 лютого    2016  року  «Про  прийняття комунального закладу «Старосинявської центральної районної лікарні» із спільної комунальної власності територіальних громад району у власність Старосинявської селищної ради» та рішення  селищної ради №10   «Про  прийняття комунального закладу «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги»  із спільної комунальної власності територіальних громад району у власність Старосинявської селищної ради» селищна рада  прийняла у власність комунальні  заклади «Старосинявську центральну районну лікарню» та ЦПМСД. 

Естафета  до 25-ої річниці  Незалежності України «Від села -  до села»

Естафета до 25-ої річниці Незалежності України «Від села - до села»

У  Старосинявській селищній раді  проходить естафета  до  25-ої річниці  Незалежності України «Від села -  до села», котра  організована відділом культури, національностей та релігії та туризму виконавчого комітету Старосинявської селищної ради на території сіл громади.