Із року в рік часопис віддаляє

Своїх нащадків далі від війни.

Та травень знов і знову нагадає,

Як із життя ішли його сини.

 

 

 

 

 

 

У Старосинявському НВК

         Хвилюючими  словами  розпочалися заходи, приурочені Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги, які були проведені в Старосинявському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія»  6 травня 2016 року. Діти принесли світлини своїх рідних і близьких, котрі були причетні до  трагічних подій Другої світової війни на фронті, в тилу, на примусових роботах, у концтаборах.

 Сьогодні учні,  вчителі низько схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Ми всі в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Найбільш вразили усіх зворушливі розповіді дітей про своїх рідних, які пережили  вогняний смерч Другої світової  війни.

Учні 10-х класів: Хміль Аліна, Шапранова Єлизавета, Реус Олександра, Ревнюк Наталія, Лакуста Артур, Стасюк Руслан  декламували  вірші  про ті жахливі події. Тужливо прозвучали слова пісень у виконанні Даринки Гингазової.

На урочистій лінійці ведучі Анастасія Муравська та Імад Жалаль закликали усіх присутніх вічно пам’ятати про синів і дочок України, які не повернулися з поля бою, пожертвували своїм життям заради миру на землі.

У Старосинявській  ЗОШ  І-ІІ ступенів  №2

Травнева погода  сприяла проведенню мітингу-реквієму  присвяченому  71-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Старшокласники із запаленими факелами та весняними квітами крокували до стели  пам’ятника загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні. Поклали квіти.

  Артисти місцевого СБК, ветеран праці Неля Брила та учні  Старорсинявської ЗОШ І-ІІ ст. №2 співали українські пісні про військові далекі часи  та перемогу. З вітальним словом виступив голова громади Віталій Здебський, який подякував ветеранам за мирне небо, побажав міцного здоров’я  та злагоди в  родинах.

 Спогадами поділився ветеран Гавришко Григорій, згадуючи минуле зі сльозами на очах.  Хвилюючі  моменти заполонили душу кожного.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба ОТГ.