Перевірка наявності та готовності

15 листопада працівники Старосинявського районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області здійснили перевірку наявності та готовності снігоочисної техніки дорожніх та комунальних підприємств району та місцевих МПК до дій під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2018-2019 року.

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

15 листопада, у рамках проведення «Тижня знань з безпеки життєдіяльності», до рятувальників 34 Державного пожежно-рятувального поста завітали учні Паплинецької ЗОШ.

НЕ ПАЛІТЬ БАГАТТЯ!

Старосинявський районий сектор ще раз наголошує про настання особливо небезпечного періоду щоосені. З настанням сухої погоди, зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території.

ВРЯТУВАЛИ БУДІВЛІ ВІД ВОГНЮ

18 липня 2018 року о 13 годині 10 хвилин на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у житловій будівлі в смт.Стара Синява. Як з’ясувалося причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. На місце події виїхали чергове відділення 34 ДПРП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та місцева пожежна команда с.Заставці. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося запобігти подальшому розповсюдженню полум’я, врятувавши від вогню розташовану поруч господарську будівлю та допоміжну споруду.

БЕРЕЖІТЬ ХЛІБ ВІД ВОГНЮ

Аби жнивна кампанія пройшла без втрат, по всій країні рятувальники перевіряють дотримання аграріями протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Як правило, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

ОБЕРЕЖНО НА ВОДІ!

9 липня рятувальники Старосинявщини продовжили проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи із відпочиваючими біля водоймів. Співробітники ДСНС відвідали річки, озера, та місця масового скупчення громадян в традиційних для цього місцях відпочинку.

Пожежа у допоміжній споруді в смт.Стара Синява.

01 липня 2018 року о 18 годині 54 хвилин на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у допоміжній споруді в смт.Стара Синява. Як з’ясувалося причиною пожежі стало пічне опалення. На місце події виїхали чергове відділення 34 ДПРП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та місцева пожежна команда с.Заставці.

Перевірка оперативної готовності підрозділів

Як свідчить статистика, переважна частина пожеж виникає саме у сільській місцевості. Донедавна питаннями протипожежного захисту громадян, які проживають у віддалених населених пунктах Старосинявського району, займалися підрозділи державної пожежної охорони.